Folosim cookies pentru imbunatatirea experientei pe website-ul nostru. Apasand buttonul "Accepta", constitue acceptul dumneavoastra.
1 min de citit
Mâncatul compulsiv

Grija de sine, nu regulile alimentare, reprezintă de fapt soluția pentru gestionarea mâncatului emoțional.

 Motivul este simplu. Mâncatul emoțional este un automatism, adică un comportament pe care creierul nostru a învățat să îl facă pe pilot automat. Simt stres, am nevoie să mă liniștesc, iar dacă în trecut am reușit asta prin mâncare, creierul meu știe că aceasta este calea care va avea succes și va acționa. Voi mânca fără să am control și mă voi trezi probabil când deja am terminat o cutie întreagă de biscuiți (sau ce o pofti fiecare).

      Automatismul acesta apare mai ales în situațiile de stres când nu avem resurse pentru a-l gestiona, atunci când suntem obosite cronic, fizic și emoțional și mai ales când nu avem dezvoltate alte strategii de autoreglare emoțională. De aceea grja de sine rămâne cel mai bun antidot pentru mâncatul emoțional. Nu putem controla stresorii din viața noastră, dar putem controla alte lucruri: -relaxarea -situațiile stresante -timpul de somn -volumul de muncă Cine mănâncă emoțional, nu are nevoie de mai multe reguli alimentare, ci de mai multă structură și echilibru în propria viață.

Comentarii
* E-mailul nu va fi publicat pe site.